Julaftons natt, dagen jag längtar efter och tänker på hela året tar snart slut för den här gången. Det är mycket känslor och tankar, årets jul, gångna jular och kommande jular men framförallt glädje och julefrid. Varför måste det här dygnet gå så fort! Yngsta dottern frågade mig i måndags om jag längtade efter julafton. Jag har längtat hela hösten men inte den här veckan, då har jag bara velat bromsa tiden och nu skulle jag gärna vrida tillbaka den. Jag hade så gärna velat vara ledig hela December och bara ägna mig åt julen. Mina tankar går också till alla dem som inte firat en underbar jul.

Nu vill jag bara sitta och vara i nuet den sista halvtimmen på årets julafton. Att lyssna på Stilla Natt i julgranens sken känns som en bra idé.

Jag har haft en underbar julafton, precis så som jag ville ha den och vi hade en mysig uppesittarkväll igår med bakning och julgodistillverkning. Vi hade ingen tomtegröt hemma men mellandottern kokte en tallrik havregrynsgröt till tomten och han tackade så snällt idag för den goda och nyttiga gröten… 😉
Stilla natt, heliga natt,
Allt är frid, stjärnan blid
Skiner på barnet i stallets strå,
Och de vakande fromma två.
Kristus till jorden är kommen,
Oss är en frälsare född.