200 gr rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
3 dl gräddfil eller filmjölk
1 påse pepparkakskryddor, ta mindre ifall du inte vill har för stark smak
2 tsk bikarbonat

Glasyr:
200 gr philadelphiaost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
50 gr rumsvarmt smör

Vispa socker och smör tills det är vitt och poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Tillsätt under vispning ett ägg i taget till smör/socker blandningen.
Tillsätt filen.
Tillsätt de torra ingredienserna.
Klär en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda kakan i 175 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna helt.

Vispa ihop glasyren och bred på den kalla kakan.
Skär i rutor.
Jag har dekorerat med röda vinbär från frysen.
Jag hade två recept utskrivna på mjuk pepparkaka i långpanna och kom inte ihåg vilket som var bäst, jag bakade det andra men tror nu att det här är det som jag gillar bäst. Detta receptet ger ca 20 bitar medan det andra ger minst 35 bitar (på bilden). Jag har testar många olika recept på just mjuk pepparkaka men har svårt att bestämma mig för vilket som är bäst.