Jag säger som alla andra, bara en vecka till julafton!! Helt underbart, jag jobbar en dag till sedan ska jag bara njuta av julen. Nåja, städa, tvätta och diska också förstås och ytterligare några aktiviteter för barnens del återstår. Jag vet inte om jag borde känna mig stressad för jag har inte lagat eller bakat något till julafton ännu men nej, jag känner mig inte stressad över den biten. Bara här är pyntat, städat och julklapparna är inslagna så fixar sig resten. Just nu vill jag bara ha överdoser av bjällerklang och pepparkaksdoft. I början av veckan hade vi minusgrader och julen kändes så mycket verkligare men sedan gick det från 8 minusgrader till 5 plusgrader, dimmigt och grått och utomhusstämningen försvann igen. Jul blir det ju ändå och vi är vana vid gröna (varför kallas de gröna, de är ju snarare, bruna eller grådassiga!?) men det är ju så mycket mer stämning med snö än regn.

Jag har tänkt att försöka dra ner på julgodis och julkakor i år (igen, brukar aldrig lyckas) vi brukar ha ca 30 sorters godis och kakor och det behövs verkligen inte. Dock är det ju vissa sorter som jag “måste” ha, jag har lättare för att hoppa över nyheterna. Struvor, klenäter, nöttoppar och mandelmusslor hör julen till för mig och bakas bara en gång om året. På lördag, då ska jag julbaka så det står härliga till!
En av mina julbonader som min mormor har broderat, härligt gammeldags.