Jag har haft en jättebra dag med härliga julförberedelser. På förmiddagen handlade jag julklappar och ikväll har jag gjort pepparkaksdegen. Det är nästan svårt att ta in att det faktiskt är advent om en vecka. Så mysigt och härligt!! Jag hade egentligen planerat att adventspynta idag men hann inte så det får bli imorgon. Jag har förberett genom att plocka ner allt höstpynt.

Vi har haft nattfrost vid några tillfällen men idag är första dagen som det varit minusgrader hela dagen och frosten har legat kvar. Dock känns det som att vi är den enda orten i Sverige som inte har fått någon snö idag. Massor med snöbilder på FB från vänner i hela Skåne. Jag försöker glädja mig åt att vi haft frost men åh vad mysigt det hade varit med snö imorgon när vi ska baka pepparkakor! Till veckan får vi nederbörd men då väntas temperaturen stiga några grader igen så det lär bli regn. Nackdelen med att bo vid kusten i växtzon 1 är att antalet snödagar många år är nästan obefintliga nuförtiden.
Jag brukar alltid göra egen pepparkaksdeg på ett gammalt släktrecept. Dock tycker jag det är bra att det finns alternativ att köpa för dem som inte gillar/vågar att göra själva, då har alla barn större möjlighet att få baka pepparkakor även om föräldrarna är lagom roade.