Jag hade planerat och köpt hem ingredienser till att baka lite lussekatter i lördags men vaknade istället med huvudvärk, halson och lite feber, igår hade yngsta dottern fått samma så jag har haft två vabdagar med henne. Vad passar då bättre än att titta på en mysig julfilm. Igår tittade vi på Barbie i en julsaga och idag blev det Astrids jul. Jag tycker att Barbiefilmen gör en bra tolkning av den klassiska En julsaga och Astrids Jul måste väl alla älska!? Det är barndom, tradition och svensk jul i härliga vintermiljöer.

Stormen Freja tog med sig alla höstlöven i sin framfart så nu är lövträden kala även här. Det gick på en natt från en sprakande orange värld till det här kala, dystra. Det får mig att längta ännu mer efter adventsljusen och lite vitt på marken, fast jag gillar ju november också med sitt regnande och stormande. Dock vill jag inte ha novemberväder med 8 grader, regn och blåst hela vintern utan jag vill ju ha riktig vinter till advent.