Min nya hårddisk har anlänt och jag hoppas att min dator snart är klar att använda igen. Medan jag väntar har uppdateringarna varit lite sporadiska eftersom jag inte har tillgång till dator hela tiden men nu har jag lånat min mans dator en stund och ska skriva ikapp oktoberutmaningen.

Dag 28 – Favorit dryck

Jag antar att det syftas på juldryck och det självklara svaret är ju förstås julmust och glögg. Men jag vill även slå ett slag för Gammaldags svagdricka, Julbrygden från Tomelilla, Österlenbryggarna vilket jag brukar dricka på julafton. Dock får jag erkänna att jag nästan tröttnat lite på den, anledningen är att förr var vi minst tre som delade på den men nu är min mamma och min farbror döda så det är bara jag som dricker av den. Den är god på julafton men jag häller ju inte i mig en hel flaska själv och dagen efter är den avslagen. Nu när jag tänker efter ska jag i fortsättningen hellre hälla ut det som är kvar än att sitta och dricka när det inte är gott vilket ju har lett till att jag inte gillar den lika mycket längre. Såg på deras hemsida att den även ska finnas i 50 cl glasflaska, det har jag inte sett i butik de senaste 20 åren utan bara den här petflaskvarianten på 1,5 liter. När jag var barn köptes den i glasflaska och det skulle passa perfekt nu.

Dag 29 – Julfadäs

Jag försöker leva efter mottot det är inte hur man har det utan hur man tar det. En julfadäs är ju egentligen när katterna knäckte granen dagen efter att vi satt upp den. Men jag gjorde ett litet stilleben istället för att deppa ihop. Detta var när jag var inne i min “vit jul period”, därav vit julgran. Den lilla granen som blev kvar (toppen) ställde jag i en zinkspann på en gammeldags stol, hyacinter och vita klappar runtomkring och på golvet fanns allt kvar som vi brukar ha där.

Dag 30 – Tio juliga saker vi inte vet om dig än.
Jag har ju haft julsida på nätet sedan 1999 och dessutom svarat på denna frågan två gånger förut så jag tror ärligt talat inte att jag har någon julhemlighet kvar som jag kan dela med mig av. Trist svar men inne på min sjuttonde säsong har jag verkligen delat med mig av det mesta.