Dag 31 – Vad jag ser fram emot att göra i december?

Sista dagen i oktober, tänk att imorgon är det november och det närmar sig verkligen advent på riktigt nu. Åh vad jag längtar. Jag vill bli klar med städning, fix och julklappsinköp i november så jag kan njuta av den lilla fritid som blir i december. Med heltidsjobb, pendling och 4 barns aktiviteter, julavslutningar och uppträden brukar december vara hektisk. Jag ser fram mot allt juligt som händer i december.

Som jag skrivit innan går barnen både på musikfriskola och är aktiva i körer, blåsorkester och drillflickor så det är många uppträden på ålderdomshem mm i december vilket jag tycker är fint och en god gärning men som naturligtvis tar tid. Vad som då är viktigt för mig är att däremellan finna tiden att njuta av stunden, av väntan på julen. När tiden inte räcker för att se en hel julfilm kan jag titta på ett avsnitt av en gammal julkalender, njuta av de tända ljusen i mörkret, clementiner, glögg och pepparkakor. Hitta stunder där jag kan stanna upp och njuta av nuet. Saker som jag drömmer om men som kanske inte hinns med varje år är julkonsert och julmarknader.

Jag jobbar som specialpedagog och jag har lyckan att även detta läsår ha ferieanställning så jag vet redan att jag kommer att vara ledig fr.o.m 19 december. Både när jag jobbat på förskolan och nu inom grundsärskolan är december en intensiv men rolig månad. När julledigheter kommer är det julmys all inklusive som gäller. Att få gå hemma i vårt julpyntade hus och baka, titta på julfilmer, förbereda för julafton med både mat, bak och dukning. Julmusik och juldofter i hela huset. Förväntansfulla barn och en juleuforisk mamma. Jag älskar verkligen julbaket på kvällarna med julmusik, mörkret ute, ljusen inomhus och dofterna som sprider sig i huset. Men även de där oplanerade små stunderna när jag gör något annat juligt som att titta på en julfilm eller pyssla ihop en sen julklapp. Springa ut till brevlådan och hämta julkorten. Komma ut i den vintriga naturen och om det är snö titta på barnens snögubbar och snölyktor, numera är de ju så stora att de själva springer ut och bygger.

Jag älskar verkligen december, jag är så glad att jag även i år är ledig nästan hela jullovet (det är bara andra året som jag har ferietjänst tidigare har jag haft semestertjänst) jag tycker det är vemodigt när juldagarna är slut men så länge jag är ledig är jag ändå kvar i min julbubbla här hemma i vårt julpyntade hus. Det är verkligen den bästa tiden på året för mig!