En skatt känns som rätta benämningen på alla fina saker som min mormor och morfar har brodera, stickat, virkat, svarvat och pärlat till mig under alla år, ända sedan jag var bebis. Jag tänkte bjuda på ett litet smakprov, här kommer foto på mina juliga pärldekorationer som jag har fått i julklapp sedan jag var barn:
Julgranskulor, de som inte är heltäckta med pärlor består under pärlorna av små sidentrådar. Just sådana kulor fast utan pärlor hade mormor och morfar i sin gran när jag var barn och jag tyckte att de var så fina, jag hade inte sett sådana någon annanstans. Någon som också gillade dem var dessvärre vår katt som brukade få följa med till mormor och morfar eftersom vi alltid övernattade. Katten som hette fröken Mimmi Andersson uppförde sig inte som någon fin fröken utan hon la sig på rygg under granen, höll fast i kulorna med framtassarna och sprätte loss de fina sidentrådarna med baktassarna. Det var ofta hon fick bäras därifrån…
Jag har även fått en jättestor julkula, vilket jobb som ligger bakom.
Julklockor
Massor med små stjärnor, sådana här fick jag göra hos mormor och morfar när jag var barn men jag minns inte längre vilka jag själv har gjort. De är fina att hänga i t.ex. grenar av vridhassel.
En julstrut och ett hjärta som jag har visat i julbloggen för några år sedan.
Små söta domherrar. Inga köpta saker kan någonsin mäta sig med det personliga värdet i sådant som nära och kära har gjort just till mig!

Jag har tyvärr inte beskrivning till pärlbroderierna men jag vet att mormor har köpt de flesta mönstren från Elises Pärlateljé