På Juldagen var vi bara hemma, njöt av lugnet, julmaten och julgodiset. På Annandagen var det dags för nya släktkalas samt sjukbesök, likaså gårdagen. Nu har vi firat julen med alla och lugnet infinner sig. Jag läser på FB och i bloggar att många har slängt ut granen och tomtarna, själv vill jag ha dem kvar. Jag vill njuta av dem under hela jullovet, stanna upp i nuet, ta tillvara på lugnet efter stormen, dvs alla hektiska aktiviteter i december. Att bara sitta i soffan med tänd ljus och en julklappsbok, eller gosa ner mig under värmefilten i sängen med surfplattan och en spinnande katt. Det är avkoppling för mig. För att inte slöa till blir det några promenader i kylan, kylan som biter i näsan för nu har vi vinter även här i Blekinge. Julmaten är uppäten så matlagningen avbryter lättjan emellanåt. Ikväll blir det kycklingsallad, gott med något lätt efter all julmaten. Det är så här jag vill ha det under jullovet, ladda de själsliga batterierna och jag inser att jag numera ser fram lika mycket mot avkopplingen efter jul i ett pyntat hus som förberedelserna. Om inte mer.