Jag hade en fin julafton med min familj, min pappa, min bror och hans sambo kom hit och firade med oss. Efter en sen uppesittarkväll som avslutades med julfilm blev det en sen frukost. Mellandottern hade beställt varm chokladmjölk med grädde och marshmallows till frukost. Därefter startade vi de sista förberedelserna till julbordet såsom Jansson, potatisgratäng, omelett, baconlindade dadlar, osttårta mm. Vi har firat julafton här några år nu så rutinerna flyter på ganska bra, alla har sina uppgifter och maten var klar i tid. Det svåraste tycker jag är varmrätterna, de ska vara lagom varma när man ätit av sillen men inte värmda så de blir torra. Vi brukar äta julbordet kl 13 och brukar bli lagom klara till att ha stuvat undan maten tills Kalle börjar. Till Kalle hade vi bara glögg och pepparkaksskorpor. Därefter kom jultomten. Under paketöppningen ringde min svärmor, då hade min svärfar precis fått åka ambulans till sjukhuset (han blev inlagd och är fortfarande kvar).

Jag fick många fina julklappar: böcker, choklad, julburkar, lady shave, marcipan. Därefter var det dags för julgröten som är så god eftersom det bara är en gång om året man äter ris a´la malta med saftsås. Senare på kvällen hade vi julfika och sist gottebord. Vi hann med en promenad runt kvarteret och tittade på julbelysningarna. Prat och julmys i soffan. Kvällen avslutades med film och när vi la oss var det juldagen. Idag har vi inga tider att passa, ingen fotboll, inga hästar, inga musikuppträden. Bara julefrid. Jag låg kvar i sägen länge men när tankarna började vandra mot gottebordet var det dags att stiga upp och istället äta frukost. Därefter blev det en skogspromenad med make och yngsta döttrarna. Nu är det julefrid, vi njuter av att ha färdig julmat, läser julklappsböcker och bara kopplar av. Imorgon fortsätter julfirandet med släkten, hur vet vi inte ännu. Det beror på min svärfars hälsa. God fortsättning på er alla julälskare! På facebook ser jag att snön verkar ha kommit till nästan hela Sverige utom till oss. Igår regnade det, inatt och idag är det minusgrader utan nederbörd. vi är ganska vana vid att fira gröna jular (varför säger man så, de är snarare bruna) men visst hade det varit mysigare med en vit jul.