Igår blev det äntligen pepparkaksbak på kvällen. Med julmusik förstås! Sonen var inte hemma men alla döttrarna. För mig hör pepparkaksbak och lussekattsbak till advent och är något jag absolut vill hinna med för själva stämningen, det är så mysigt. Dessutom doftar och smakar det gott. Resten av julbaket gör jag så mycket jag hinner och orkar och det gör ingenting om det blir närmare julafton.
Igår fick jag även struktur på årets julklappar och hann köpa det sista. Jag brukar ju vara klar i november men har inte hunnit i år. Men det känns skönt att ha koll på läget nu. Mannen fick åka med döttrarna på gymnastiktävlingen utan mig eftersom sonen skulle spela på Kulturcentrum igår på eftermiddagen. Det innebar att jag kunde ägna förmiddagen åt julklappar. Jag steg upp kl 6 när mannen och tjejerna skulle bege sig norrut mot Småland så jag hade många timmar på mig. Jag var nere i stan när butikerna öppnade och då hade jag redan hunnit fixa både Maxi och några internetköp.