Denna årets sista dag ska jag som många andra äta räkor, oxfilé och chokladmoussé. Jag ska skåla med min man, mina barn och min pappa och önska oss allihop ett GOTT NYTT ÅR, om ganska exakt 24 timmar är 2013 slut.

Nyår för mig betyder också att jag tänker extra mycket på alla som inte längre finns med oss. Både de som lämnat oss under året och tidigare år. Det nya året är ett oskrivet blad, vad för det med sig? Vi vet inte, vissa saker kan vi gissa oss till, vi kan planera, men det är inte alltid det går såsom vi har tänkt.

***

Ring klocka, ring i bistra nyårsnatten
mot rymdens norrskennssky och markens snö;
det gamla året lägger sig att dö.
Ring själaringning över land och över vatten!

Ring in det nya och ring ut det gamla
i årets första skälvande minut!
Ring lögnens makt från världens gränser ut,
och ring in sanningen till oss famla!

Ring klocka, ring… och seklets krankhet vike;
det dagas, släktet fram i styrka går.
Ring ut, ring ut de tusen krigens år,
ring i den tusenåra fredens rike!

Nyårsklockoan av Alfred Tennyson
Lästes första gången 1895 på Skansen
.