Ikväll fick barnen klä deras egen julgran, som jag har berättat tidigare brukar vi ha en kungsgran i vardagsrummet nere som vi vuxna bestämmer tema på och en plastgran i TV rummet uppe som barnen få klä helt själva. Under tiden som barnen klädde granen satte jag på Beatrix Potters sagovärld på DVD som lite bakgrund. När barnen klätt färdigt granen hamnade de i soffan och tittade på filmen, jättemysigt!
Nu sent på kvällen har jag fortsatt att julpynta och packa upp julsaker. Det blir en kombination av “den här saken brukar stå här” och nytänk, precis som jag vill ha det. Många av julsakerna bär ju på egna historier, saker som jag eller min man haft sedan vi var barn, saker jag har fått i present av mina föräldrar, morföräldrar, våra barn, i present av barn på jobb osv. Tänk om en vecka är det julafton, ikväll har vi haft ett lagom jultempo här hemma. Tyvärr har inte den där riktigt pirriga julkänslan infunnit sig ännu, jag vill inte gnälla på vädret.. men… även om vi här nere i södra kusttrakterna är vana vid regniga jular så finns ju ändå längtan efter en vit jul.


Printscreenen har jag lånat av Candy Christmas

Ps Igår fick jag ett mail med följande text:

Hej Marie!

Din blogg ”Maries strålande
jul” har valts ut för att ingå i
Cisions topplista över svenska Julbloggar som kommer publiceras på vår hemsida
under veckan (http://www.cisionnewsroom.se).

Bloggarnas placering i topplistan grundas på en
metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, antal
läsarkommentarer, och aktivitet i sociala medier. Din blogg har alltså baserat
på detta vunnit en plats i vår tio-i-topplista.

***
Jag tycker förstås att det är roligt att min blogg uppmärksammas! Här hittar ni topplistan från Cision.