Lisa hade gjort en kul lista med juligheter som hon har gjort och inte gjort ännu. Jag blev inspirerad av att göra samma sak. Det kan vara kul för mig själv att gå tillbaka till, jag tror faktiskt att jag gör saker vid ungefär samma tid varje år men det känns som att jag är lite senare än vanligt med några saker trots att jullängtan är stor.

Jag har:
*druckit glögg – jag gillar glögg och dricker gärna glögg från september till februari. Inte varje dag och inte ens varje vecka men ifall jag känner för det. De juligaste sorterna sparar jag till december men det finns ju så mycket spännande att välja bland.

*ätit köpta pepparkakor – hembakta pepparkakor är jul för mig, köpta tycker jag det är ok att smaka under hösten.

*lyssnat på julmusik – jag lyssnar gärna på enstaka julsånger någon gång ibland ifall jag känner för det. De juligaste sparar jag till december, det är då jag spelar min spellista med julsånger på Spotify och plockar fram CD skivorna, innan dess är det bara enstaka sånger men det ger mig så mycket stämning att tänka på julen de ca 3 minuter som en sång varar. En liten stund att bara vara, och inte uträtta något.

*köpt saker till paketkalendrarna – för att det ska bli bra saker vill jag börja i god tid.

* börjat med julklapparna – här är jag senare än jag brukar. Vi har bara köpt 3 julklappar men jag ville åka till Stockholm innan jag lägger pengar på julklapparna så det lär bli fler de närmaste veckorna.

*julhandlat – jag är återhållsam eftersom vi har så mycket men jag har köpt lite grand, t ex nya glöggmuggar och julklappsetiketter för det behövde vi. Likaså scrapsaker till julkorten.

* julpysslat – jag har börjat med mina julkort men senare än vanligt tror jag. Inget annat pyssel ännu.

*julkalender – jag har sett några avsnitt av Sunes jul.

*bakat äppelpaj med pepparkakskryddor, ett måste för mig när jag längtar till julen!

Jag har inte:

*slagit in varken paketkalender eller julklappar

* ätit någon julmat

*smakat något med saffran i, inte heller vörtbröd men åh vad jag är sugen nu.

*julpyntat – det börjar vi med till advent

* sett någon julfilm, förutom Love actually – jag har inte hunnit

* bestämt julen – vi inväntar släkten som väntar på besked på vad deras andra sida av släkten ska göra

* julbaket – nej, jag har inte börjat med julbaket ännu men längtar!

*julkortsfoto – jag har inte fotograferat barnen till julkortet. Förra året hoppade vi över kort då jag tycker att barnen börjar bli stora men efter protester från släkten tänkte vi få ihop ett kort, men det är sällan som alla barnen är hemma samtidigt.

*tagit fram julskivor eller lyssnat på min julspellista på Spotify, det blir premiär till julkortstillverkningen med barnen och sedan pepparkaksbaket därefter lär julmusiken spelas i hela december och packas undan med sorg till tjugondedag Knut.