Ikväll tänkte jag visa lite pyssel som barnen och jag har gjort, det är små tips på pyssel man kan göra antingen till sig själv eller som en liten present när man går bort.
Jag börjar visa slutresultatet av mitt eget pyssel, en dekorerad tändsticksask som jag ska ge bort imorgon tillsammans med lite annat smått och gott. Jag åker nämligen iväg på en liten tjejweekend så maken får hålla ställningarna här hemma.
Jag har förpackat min ask i en cellofanpåse med lite värmeljus.
Såhär ser baksidan ut:
Med julmotiv istället passar detta fint att ge bort i adventstid eller till jul.
Barnen har fått dekorera godisrören som jag berättade om förut, se här.
Såhär blev de:

Andra sidan:
Med godis i, de blev så välfyllda att locken inte gick att sätta på… jag har lagt minikexchoklad och plopp i botten, de var mer skrymmande än jag trodde.
Mina barn fick dekorera egna godisrör men visst är även detta en trevlig gåbortpresent! Vi har använt lakrisalrör, de är mindre än pringlesrör. Man kan ju även använda vanliga kartonger och dekorera. Vi har använt enfärgat papper, mönstrade papper som vi fäst med dubbelhäftane tejp från biltema samt gluedots till de mindre detaljerna.
Härligt kreativt kaos:
Tusse satt länge i fönstret och tittade på oss och det syntes hur gärna han ville vara med, till slut trampade han snabbt upp mitt i alltihopa och la sig. Han slickade lite försiktigt på min Quickutz, undrar vad han tänkte. “Matte verkar gilla den här, ifall jag också visar att jag gillar den får jag nog lov att delta i allt det roliga som händer på bordet”.

Det är så mysigt att pyssla tillsammans med barnen (och katterna) nästa gång blir det julkort och då åker julmusiken fram 🙂