I somras var vi på Tomteland i Mora, eftersom det tillkommit många besökare i bloggen sedan i somras visar jag fotona igen. Barnen pratar fortfarande om besöket och hela familjen tyckte det var trevligt där. i somras delade jag upp inläggen men nu kör jag allt i samma så här kommer alla foton från den härliga miljön!

Den här skylten mötte oss när vi var på väg upp mot Tomteland:
Såhär ser entrén ut:

I en mysig stuga såg det ut såhär:

Tomtens hus:

Tomten sitter ibland framför öppna spisen i sin stol (han var även på andra ställen i parken) i hyllorna trängs paketen med böcker med namnen på alla snälla barn.

Tomtens köksbord och kök och den jättestora strumpan som hängde vid öppna spisen. Mysigt eller hur? Utanför Tomtens hus stod släden parkerad.

Detta är inne i trollens hus. Några trollbarn ligger och sover, trollens guld, trollens stora matsal och kronan i taket. Fina miljöer!

Utomhusfoton:

Längst upp till höger är trollens hus, de andra byggnaderna är Tomtens hus och butik/restaurang. Längst ner till höger ser ni människor vid entrén, då ser man hur stora husen är! Lägg även märke till julgranskulorna i Tomtens midsommarstång 😉

Här är några av djuren, nämligen renar och lappgetter. Getterna var verkligen fina, som på gammeldags julkort av Jenny Nyström. Dem vita geten heter Bruse, renen med de stora hornen heter Dunder och han är släkt med Rudolf och snart flygfärdig för att dra tomtens släde 😉

Besökarna fick uppleva ett sagoäventyr i 4 delar som spelades på olika scener i parken. Där fick vi träffa, olika Nissar, Sagofén, Häxan, Jultomten, Alven, Trollkungen och andra troll. Både Ellinor och jag tyckte att karaktärerna påminde om Trolltider vilket gav lite extra nostalgi- och julkänsla 🙂

Har ni varit på Tomteland?