Förutom allt julmys hemma tycker jag att det är trevligt att gå på något jularrangemang, det kan vara julmarknad, julkonsert, julbord eller något annat. Jag är egentligen mer ute efter själva stämningen än att köpa saker när jag går på julmarknad. Jag älskar när det är gammeldags julig miljö med grankvistar, marschaller och snö tänkte jag skriva men tja, jag vet att det troligen bara är ett önsketänkande att det ska vara snö på julmarknader här i södra delarna av vårt rike. Jag är sugen på julmarknad i år och väljer mellan de här:

Smålandsjul på Huseby 9 November – 17 November

Julmarknad på Kalmar Slott 28 nov – 1 dec

Julmarknad i Slottslängorna i Sölvesborg
29 nov – 1 dec

Julmarknad i Tykarpsgrottan 6,7 och 8 december =12 meter under jord


Julhelg på Eriksberg Vilt & Natur 14 och 15 december 2013

Tivoli i Köpenhamn


Jul på Liseberg

Ifall vi väljer någon av de här julmarknaderna eller någon mindre lokal marknad beror ju mycket på övriga aktiviteter i December. Troligen blir det inte Liseberg i år för dit är det långt, både Huseby, Kalmar och Tykarpsgrottan ligger mellan 10-15 mil hemifrån och till Köpenhamn går det direkttåg från vår lilla stad. Jag har aldrig varit där på julmarknad men har velat åka dit i över 10 år. Vi får väl se vad det blir men jag tror nog mer på julmarknad än julkonsert i år. Tykarpsgrottan verkar också häftigt, jag har varit i grottan men aldrig på julmarknad. Många tv-serier är inspelade där tex Ronja Rövardotter. Jag har funderat mycket på var grottscenerna i Greveholm 2 är inspelade och Lisa visste att de är inspelade i Sala silvergruva.