I min pysselblogg håller jag på att visa bilder från vår semestertripp på sammanlagt 350 mil från sydkusten där vi bor till släkten i norrland och lite trevliga utflyktsmål på vägen. På hemvägen körde vi via Dalarna och självklart besökte vi Tomteland. Det är första gången som jag/vi är där och det var ett mysigt besök som gav julstämning mitt i sommaren så självklart vill jag berätta och visa lite om detta besök i julbloggen!

Såhär skriver Tomteland på sin hemsida:
Tomteland är ett riktigt sagoland som ligger vackert inramat i naturen på Gesundaberget strax utanför Mora.

Här bland skogar, sjöar och vattenfall ligger Tomtens lilla by och trollens rike, Huldrans och älvornas marker, Skogstomtebyn och många andra mystiska platser som du hittills bara besökt i sagorna.

Men här är allt på riktigt och vad som helst kan hända. Var så säker på att det gör det också!

I skogarna lurar trollen, skogstomtarna smyger bakom lingonriset och mellan träden dansar älvorna. Häxan och Sagofén älskar att busa med alla barn. Bli inte heller förvånad om du stöter ihop med snögubben dusty eller den snälla draken Gottfrid.

Ja, i sagolandet Tomteland har du aldrig en lugn stund, här händer spännande saker mest hela tiden. Förutom all teater och äventyr på scener och i skogarna kring Tomteland finns en massa häftiga saker att göra och upptäcka på egen hand. Trollens mystiska hus t.ex., de söta trollungarna, fisket i Aurorasjön, snickarboden, hopptältet, djuren och mycket mer.

Och du, glöm inte önskelistan till Tomten! Honom kommer du säkerligen att träffa på under ditt besök.

Så ta någon hårt i handen och stig in i en värld fylld av fantasi, av trolldom och magi.
********

Den här skylten mötte oss när vi var på väg upp mot Tomteland:
Såhär ser entrén ut:

I en mysig stuga såg det ut såhär:
Kan man annat än drabbas av akut julstämning 😉

Det kommer fler foton!