Imorse var det tidig väckning, åtminstone tycker jag det är tidigt kl 6 en lördagmorgon, speciellt när jag vaknade vi halv tre inatt då maken fick stiga upp och jobba (jouren) och tonåringarna hämtats vid 23 igårkväll hos kompisar. Kl 7 var det samling för mellandottern som skulle lussa i kyrkan. Barnen och ungdomarna sjöng vackert, vad det är mysigt att få gå på luciatåg!

Med mitt jobb är det ju annars mycket fokus med att ordna stämning åt andra. Luciadagen på förskolor är ungefär som att ha barnkalas i 8 timmar för 20 barn innan det äntligen är dags att lussa. Barnen är uppspelta och ingenting är som en vanlig dag så när man kommer hem på luciadagen däckar man i soffan efter att ha fixat kvällsmat åt egna familjen.

Det stora samtalsämnet medan barnen bytte om efter luciatåget imorse förutom hur duktiga barnen varit var VÄDRET. Det är 20 grader varmare än i förrgår, nu har det typiskt sydsvenska vintervädret kommit hit med slask, regn, fuktigt och kallt. Den fuktiga bistra luften känns 20 grader kallare än vad det var i förrgår istället för tvärtom. Jag hoppas att det slutar regna och blir kallare igen så inte all snön försvinner. Vi hade närmare 4 dm men när det regnar kan det försvinna fort.