Det är många fåglar som behöver hjälp att hitta föda under vintern, både småfåglar som man kan mata i trädgården men även änder som finns i vattendrag och blivit vanda vid att få mat. Nära mitt jobb finns en damm med änder, hela våren och sommaren ser vi hur folk kommer och ger bröd o frukt till fåglarna. Men nu på hösten och vintern får fåglarna inte alls så många besök och fåglarna är så hungriga när man passerar dammen. Nu har jag ingen vetenskaplig grund till vad jag skriver men tanken slår mig, dels lär det ju finnas mindre naturlig föda för dem nu när det är kallt, men även att de under sommarhalvåret blir så vanda vid att bli matade av människor att de har svårt att hitta den föda som finns nu för de är inte vana vid att leta efter naturlig föda. De är vanda vid bröd och frukt från människor. Närmar man sig dammen kommer hela flocken och vill ha mat. Lite foton från när vi matade dem igår.

De är så söta och så hungriga, en påse frukt eller bröd räcker inte till alla. Egentligen är väl bröd inte deras naturlig föda men de har blivit vanda vid det av människor.