När jag kikade in på Lisas mysiga blogg på morgonen blev jag lite avundsjuk, hos henne snöar det! Hos oss lyser snön inte vit, lyser den på något sätt så är det väl med sin frånvaro.. Jag är hemma med feber idag men orkar plugga lite, när jag tog studiepaus blev jag så sugen på att kika på vinterfoton. Kom då på att jag har nog inte visat några foton i bloggen från vårt ställe i norrland. Min svärmor kommer från Västerbotten och min man har ärvt en gammal bagarstuga där uppe som ligger på hans morbrors ägor (vi arrenderar en tomt) mannens moster och morbror har skog.

Utsikt från gårdsplanen

Omgivningen där vi kör skidor.

Helt annan typ av landskap än i skåne.

Ser ni den lilla stugan bland träden, den ligger långt upp i skogen och man når den efter några timmar på skidor. Det är en gammal arbetarkoja där mannens släkt pausade från arbetet i skogen förr i tiden. Numera pausar vi i den när vi kör skidor. Där finns en gammal spis att elda i. Det är sådan miljö att jag nästan väntar på att se en tomte i skogsbrynet när jag är där uppe.

Några av grannarna 😉

Vi har aldrig firat jul i stugan även om snön och landskapet är perfekt för julfirande. Vi har 130 mil till stugan och vi vill inte åka från min släkt hela julen, det tar måååånga timmar att köra dit..