När jag haft som mest att berätta och visa har tiden för att blogga varit som minst. Jag har massor med foton nu men väljer att bara lägga ut ett fåtal. Jag sparar receptinlägg mm till nästa höst för jag tvivlar på att någon letar efter julrecept i mellandagarna.

På lillejulafton begav jag mig ut på tomten med en sekatör. Jag plockade upp alla tallgrenar som blåst ner på gräsmattan under stormarna, de hamnade i spannar och krukor. I den här hörnan brukar jag hänga mina små glaskottar, hjärtan mm men med tanke på våra buskatter fick det bli utan pynt i år. Jag vill inte ha några blodiga kattassar. Kulorna i julgranarna är av plast.

Den grå tomten har sin plats här i hörnan.

Som jag skrev tidigare hade vi en mysig uppesittarkväll då vi gjorde julgodis, struvor, klenäter, fikade och tittade på film. Innan jag gick och la mig dukade jag matbordet.

Såhär såg det ut i matrummet när jag skulle lägga mig natten innan julafton. Då brukar min julstämning alltid vara på topp. Allting är klart och man har allt det härliga med julafton framför sig.

Det är nästan så man inte vill gå och lägga sig, bara sitta och njuta, men man måste ju sova för att orka med 😉

Med hjälp av sekatören klippte jag ner lite grenar från en en som vi tänkt att ta ner. Jag dukade med grenarna, barnens lyktor, kulor i glasburkar med grovsalt samt ljus i glasburkar.

Det är något alldeles speciellt med granen som lyser i natten och med alla paketerna under.

Här är vårt julbord, det var alldeles lagom med mat.

De varma rätterna dukade jag fram på spisen.

Mitt gottebord blev kanske för mycket. Det var så mysigt att baka och göra julgodis. Det var julstämning på högsta nivå när jag stod i mörkret de sista kvällarna med julmusik och alla goda dofter så jag ville aldrig sluta. Det blev 26 sorters hemmagjort så jag dukade inte fram så mycket av det köpta…

Mina närbilder sparar jag till hösten då jag även återkommer med fler recept. Årets nyhet blev vit chokladtryffel den var väldigt uppskattad och enkel att göra.

En närbild ska jag visa och det är på mitt äggfat som jag lovat tidigare att visa. Det speciella är alltså att det är äggformade fördjupningar runt kanten. Jag hittade fatet i en affär när jag var barn och önskade mig det i julklapp för att ha på julbordet när jag blev vuxen.

När jag klickat på kaviaren kom jag förstås på att det varit finare att dekorera äggen som ligger runtom och kanske varannan sort och naturella i mitten. Skriver jag det i bloggen kommer jag kanske ihåg det nästa gång 😉

Mina egna favoriter på julbordet är ägghalvorna och laxen, dock tål min mage inte för mycket av dessa godsaker.

På Juldagen åkte vi till mina svärföräldrar och firade jul med dem och idag har vi varit hos min mormor och morfar och firat jul med dem. Roliga men intensiva dagar så nu är man trött. Imorgon ska vi träffa svägerskan och hennes familj men inte förrän på kvällen. Jag har semester imorgon och ska ägna dagen åt avkoppling det behövs nu! Okej, jag ska tvätta också, vår tvättmaskin har varit ur funktion i två veckor så gissa hur mycket tvätt vi har i tvättstugan, det blir en hel del med fyra barn…

Slutligen vill jag önska er alla en riktigt god fortsättning!

Mina barn, det är både för dem och för min egen skull som jag vill skapa drömjular!

Jag älskar tiden innan jul med längtan och planering, juldagarna när allting händer. Men dagarna efter skulle jag inte vilja vara utan. När huset är pyntat vill jag njuta med ledighet och avkoppling. Tyvärr var julen på en helg i år så det blir inte så mycket ledighet men jag har tre semesterdagar under barnens jullov.